Cloud CBS Anker
Cloud left Cloud right

Rots en Waterschool

Crabby

Rots en Waterschool

Al een paar jaar zijn wij actief bezig met het aanbieden van Rots en Water bij ons op school. Inmiddels hebben al heel wat groepen een Rots en Watertraining gehad. Sinds augustus 2015 kunnen we met trots zeggen dat wij een Rots en Waterschool zijn.

Wat is Rots en Water?

Rots en Water is een psycho -fysieke weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, voor de jeugdhulpverlening, de jeugddetentie en de GGZ. Rots & Water is een puur Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek.

Waarom mogen wij onszelf een Rots en Waterschool noemen?

Wij zijn een Rots en Waterschool omdat wij vier trainers op onze school werkzaam hebben. Ook heeft het hele team een eendaagse Rots en Watertraining gevolgd. In de groepen drie en zes krijgen de kinderen een training bestaande uit tien lessen. In alle andere groepen krijgen de kinderen jaarlijks een herhaling bestaande uit vijf lessen.

Door middel van fysieke opdrachten en een reflectie hierop willen we kinderen laten ontdekken wat hun kwaliteiten zijn. Hierdoor zetten we kinderen in hun kracht. De kinderen worden zich bewust van zichzelf maar ook van de ander hetgeen een positieve bijdrage levert aan de sfeer in de groep. De kinderen leren hun eigen kwaliteiten in te zetten maar ook die van hun klasgenoten te benutten. We werken naar een fijne sfeer in de groep waarbinnen de kinderen zich gewaardeerd, betrokken en veilig voelen.

Waar vind ik nog meer informatie?

Voor meer informatie over het Rots en Waterprogramma verwijzen we u naar de site van Rots en Water: www.rotsenwater.nl U kunt hier ook een documentaire bekijken.

Octopus