Cloud CBS Anker
Cloud left Cloud right

Informatie

Crabby

Met plezier voor Anker gaan!

Onze school vormt een veilige thuishaven waar al veel kinderen met plezier “voor anker” zijn gegaan. In alle rust kunnen ze zich bij ons ontwikkelen van kleine kleuters tot zelfverzekerde tieners die klaar zijn voor de uitdagingen van de middelbare school. We halen eruit wat erin zit, zorgen voor een brede ontwikkeling en zijn van mening dat school meer moet bieden dan alleen onderwijs.

Structuur en veiligheid

CBS Anker is een kleinschalige warme school met een eigen identiteit waarin onderling respect en betrokkenheid centraal staan. We creëren een veilige omgeving en duidelijke structuur, zodat uw kind zich in alle rust op sociaal, emotioneel en cognitief vlak kan ontwikkelen. De ouders zijn betrokken en door de grootte van de school kent elke leerkracht ieder kind. Bij uitval zijn er vaste invallers zodat de kinderen altijd weer een vertrouwd gezicht voor de klas zien.

Interne leeskliniek

Goed leren lezen is cruciaal. Leerstof op de basis- en de middelbare school wordt grotendeels in tekst aangeboden. Met plezier en gemak kunnen lezen biedt dan ook vele voordelen tijdens de verdere schoolcarrière. Wij kunnen die kinderen waarbij het lezen niet vanzelf gaat afgestemde ondersteuning bieden in onze interne gespecialiseerde leeskliniek. Zowel ouders als kinderen ervaren het als positief dat deze ondersteuning wordt gegeven in de vertrouwde omgeving van de eigen school.

Breder dan een school

Als onderdeel van de brede school beschikken we over een modern gebouw dat te midden van de culturele faciliteiten van Brielle ligt. Zowel de andere lagere scholen, de BSO, de crèche, het Brestheater en de sportfaciliteiten van de Dukdalf liggen op steenworp afstand. Heel praktisch voor de kinderen, ouders en leerkrachten. Regelmatig bezoeken wij het theater en ondernemen we leuke en leerzame activiteiten buiten onze school.

Rotsvast geloof in elkaar

CBS Anker heeft een christelijke grondslag. Elke dag wordt er even stilgestaan bij actuele of terugkomende onderwerpen uit het alledaagse leven. Wij besteden daarbij extra aandacht aan onderling respect en betrokkenheid bij de wereld. Met behulp van de Rots en Water trainingen werken we actief aan de weerbaarheid van en onderlinge samenhang tussen de leerlingen. Zodoende ontstaat er een cultuur waarin er geen plaats is voor negatief sociaal gedrag zoals pesten.

CBS Anker in het kort.

  • Kleinschalige school met een duidelijke structuur
  • Respect hebben voor elkaar en betrokken zijn bij anderen
  • Aandacht voor ieder kind en speciale behoeften
  • Gespecialiseerde leeskliniek en hoog begaafden beleid
  • Moderne, lichte en ruime locatie
  • Op steenworp afstand van maatschappelijke faciliteiten

Bent u op zoek naar een school voor uw kind, maak dan vooral een afspraak om geheel vrijblijvend onze school te bezoeken. We nemen de tijd om te bespreken wat u belangrijk vindt bij de schoolkeuze voor uw kind en gaan gericht in op uw specifieke vragen.

Octopus